Ρέικι

 

Η παράδοση Ρέικι ιδρύθηκε από τον Mikao Usui στις αρχές του 20ου αιώνα και εξελίχθηκε ως αποτέλεσμα της έρευνας, της εμπειρίας και της αφοσίωσης του. Η πρακτική αυτή πέρασε από τους Master/ δασκάλους Reiki, που εκπαιδεύτηκαν σε αυτή την παράδοση αυτοπροσώπως, στους μαθητές τους. Ζούμε σε έναν κόσμο ενέργειας που τρέφει και συντηρεί όλα τα έμβια όντα. Όταν αυτή η ενέργεια ρέει ανεμπόδιστη υπάρχει ισορροπία και αρμονία μέσα μας και γύρω μας, και βιώνουμε την αίσθηση της ευημερίας. Η σημασία και το βαθύτερο νόημα των συστατικών και των πτυχών ολόκληρου του συστήματος Ρέικι είναι κυρίως πέρα από τις λέξεις και ξετυλίγεται σταδιακά μέσα από την προσωπική εμπειρία.

 

Reiki (ρέει- κι) είναι στα Ιαπωνικά η «καθολική ενέργεια ζωής», και είναι επίσης μια λέξη που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα ήπιο και αποτελεσματικό σύστημα θεραπείας που ενεργοποιεί την φυσική ικανότητα του σώματος να θεραπεύσει τον εαυτό του. Ως ένα φυσικό θεραπευτικό σύστημα, μπορεί να το απολαύσει ο καθένας και είναι ασφαλές για ενήλικες, παιδιά, μητέρες, έγκυες γυναίκες, μωρά και ζώα.

 

Αυτή η καθολική ενέργεια ζωής διοχετεύεται μέσω του επαγγελματία Ρέικι στον πελάτη και λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα του σώματος, της αύρας, του συναισθήματος, του νου, και του πνεύματος, επιτρέποντας την απόλυτη αρμονία και την ισορροπία που πρέπει να αποκατασταθεί. Επίσης το Ρέικι προωθεί την προσωπική ανάπτυξη, ως εκ τούτου, σου επιτρέπει να είσαι στην βέλτιστη δυνατή κατάσταση ώστε να αντιμετωπίσεις όλες τις πτυχές της ζωής.

 

H ενέργεια του Ρέικι μειώνει το στρες στο σώμα. Πρόκειται για μια εξαιρετικά χαλαρωτική εμπειρία που τα οφέλη της είναι άμεσα. Όλες οι ασθένειες και οι παθήσεις μπορούν να βοηθηθούν με το Ρέικι και είναι ασφαλές για χρήση σε συνδυασμό με άλλες συμπληρωματικές θεραπείες και με τις συμβατικές ιατρικές θεραπείες. Το Ρέικι έχει μια πολύ θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα. Δεν στηρίζεται σε καμία πεποίθηση, πίστη ή πρόταση. Επιστημονικές έρευνες βασισμένες στην κβαντική φυσική έχουν αρχίσει να συνεισφέρουν στην κατανόηση του πως το Ρέικι μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος του ατόμου. Έχει προταθεί ότι στα επόμενα χρόνια, το Ρείκι θα είναι γνωστό ως ενεργειακή ιατρική με βάση την επιστημονικά μετρήσιμη ενέργεια που εκπέμπεται από τα χέρια του θεραπευτή.

 

Επιστημονικά ευρήματα της έρευνας του πώς λειτουργεί το Ρέικι - Ομοσπονδία Ρείκι Ηνωμένου Βασιλείου, (UK Reiki Federation) www.reikifed.co.uk

 

UK-Reiki-Federation-Logo_Horizontal_250x

All text copyright © 2016 by Eleni Mandani unless otherwise indicated. All rights reserved

Privacy Policy

 

HOME     QHHT LINKS     REIKI LINKS     BLOG     BOOK ONLINE