top of page

Ενεργειακή Θεραπεία - Ρέϊκι

 

Ζούμε σε έναν κόσμο ενέργειας που τρέφει και συντηρεί όλα τα έμβια όντα. Όταν αυτή η ενέργεια ρέει ανεμπόδιστη υπάρχει ισορροπία και αρμονία μέσα μας και γύρω μας, και βιώνουμε την αίσθηση της ευημερίας. Η σημασία και το βαθύτερο νόημα των συστατικών και των πτυχών ολόκληρου του συστήματος Ρέικι είναι κυρίως πέρα από τις λέξεις και ξετυλίγεται σταδιακά μέσα από την προσωπική εμπειρία.

Το Ρέικι (Ρέι-Κι) είναι ιαπωνική λέξη. Το Ρέι μπορεί να οριστεί ως η Ανώτερη Νοημοσύνη που καθοδηγεί τη δημιουργία και διαπερνά τα πάντα στο Σύμπαν, τόσο έμψυχα όσο και άψυχα. Το Ρέι ονομάζεται επίσης Θεός, Ανώτατο Όν, Πνευματική Συνείδηση, Ο Συμπαντικός Νους, κ.λπ. ανάλογα με την κουλτούρα που το ονόμασε. Σε ανθρώπινο επίπεδο, είναι διαθέσιμο για να μας βοηθήσει όταν χρειάζεται και να δράσει ως πηγή καθοδήγησης για να επαναφέρουμε την ισορροπία σε όλα τα επίπεδα στη ζωή μας. Το Ki (Τσι ή Πράνα, ή Οργόνη, ή βιο-πλάσμα) είναι η μη φυσική ενέργεια, η δύναμη ζωής που ζωντανεύει όλα τα έμβια όντα. Το Κι ρέει σε όλα τα έμβια όντα, συμπεριλαμβανομένων φυτών, ζώων και ανθρώπων. Όταν το Ki ενός ατόμου είναι υψηλό, αισθάνεται ισχυρός, σίγουρος και έτοιμος να απολαύσει τη ζωή και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της. Όταν είναι χαμηλό,  αισθάνεται αδύναμος και έχει περισσότερες πιθανότητες να αρρωστήσει.

 

Το Ρέικι μπορεί να οριστεί ως μη φυσική θεραπευτική ενέργεια που καθοδηγείται από την Ανώτερη Νοημοσύνη, ή την Πνευματική Δύναμη που καθοδηγεί την ενέργεια ζωής. Αυτή η μη επεμβατική, εντελώς αγαθή τεχνική θεραπείας γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Καθώς η δυτική ιατρική συνεχίζει να διερευνά εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας, το Ρέικι προορίζεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ως αποδεκτή και πολύτιμη θεραπευτική πρακτική. Η ενέργεια του Ρέικι έχει την δική της νοημοσύνη και ρέει όπου χρειάζεται στον πελάτη και δημιουργεί τις απαραίτητες συνθήκες θεραπείας για τις ανάγκες του ατόμου. Δεν μπορεί να καθοδηγηθεί από το μυαλό. Επομένως, δεν περιορίζεται από την εμπειρία ή την ικανότητα του θεραπευτή. Ούτε μπορεί να μην χρησιμοποιηθεί σωστά καθώς δημιουργεί πάντα ένα θεραπευτικό αποτέλεσμα. Είναι ένα απαλό και αποτελεσματικό σύστημα θεραπείας που ενεργοποιεί τη φυσική ικανότητα του σώματος να θεραπεύεται.

 

Το Ρέικι ως φυσικό σύστημα θεραπείας, που καθοδηγείται από την Ανώτερη Νοημοσύνη γνωρίζει ακριβώς πού να πάει και πώς να ανταποκριθεί στους περιορισμούς της ροής του Ki. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να το απολαύσει ο καθένας και είναι ασφαλές για ενήλικες, παιδιά, μητέρες, εγκύους, μωρά και ζώα. Αυτή η Συμπαντική ενέργεια ζωής διοχετεύεται μέσα από τον θεραπευτή στον πελάτη και λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα του σώματος, της αύρας, του συναισθήματος, του νου και του πνεύματος, επιτρέποντας την αποκατάσταση της απόλυτης αρμονίας και ισορροπίας. Επίσης το Ρέικι προωθεί την προσωπική ανάπτυξη, ως εκ τούτου, σου επιτρέπει να είσαι στην βέλτιστη δυνατή κατάσταση ώστε να αντιμετωπίσεις όλες τις πτυχές της ζωής.

 

Η ενέργεια του Ρέικι μειώνει το άγχος και επαναφέρει την ευεξία. Είναι μια εξαιρετικά χαλαρωτική εμπειρία και τα οφέλη είναι άμεσα. Όλες οι ασθένειες και οι ασθένειες μπορούν να βοηθηθούν με το Ρέικι και είναι ασφαλές στη χρήση σε συνδυασμό με άλλες συμπληρωματικές θεραπείες και συμβατικές ιατρικές θεραπείες. Το Ρέικι έχει πολύ θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα. Δεν βασίζεται σε καμία πίστη, θρησκεία ή πρόταση, ωστόσο, επιστημονικές έρευνες στην κβαντική φυσική αρχίζουν να μας βοηθούν να κατανοήσουμε πώς το Ρέικι μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος του ατόμου. Έχει προταθεί ότι τα επόμενα χρόνια μπορεί να είναι γνωστό ως ενεργειακή ιατρική βασισμένη σε επιστημονικά μετρήσιμη ενέργεια που εκπέμπεται από τα χέρια του θεραπευτή.

Επιστημονικά ερευνητικά ευρήματα πώς λειτουργεί το Ρέικι (Ομοσπονδία Ρέικι του Ηνωμένου Βασιλείου) www.reikifed.co.uk

 

​Επιστημονικά ευρήματα της έρευνας του πώς λειτουργεί το Ρέικι - Ομοσπονδία Ρείκι Ηνωμένου Βασιλείου-(UK Reiki Federation)  www.reikifed.co.uk

Η Συνεδρία σου

 

Αρχικά θα περάσουμε λίγο χρόνο χαλαρώνοντας, συζητώντας για σένα, το ιστορικό σου, και για πιθανά σωματικά θέματα που θέλεις να αντιμετωπίσεις. Θα σου εξηγήσω τι περιλαμβάνει η συνεδρία σου. Στη συνέχεια θα ξαπλώσεις αναπαυτικά για να απολαύσεις μια πολύ χαλαρωτική συνεδρία σε ένα όμορφο και ήσυχο περιβάλλον. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να αφαιρέσεις οποιαδήποτε ρούχα καθώς η ενέργεια του Ρέικι διαπερνά εύκολα όλα τα υλικά, συμπεριλαμβανομένων των γύψινων εκμαγείων.

 

Η συνεδρία Ρέικι είναι μη διαγνωστική, μη παρεμβατική, μη επεμβατική και κατά την διάρκεια της δεν εφαρμόζεται καμία πίεση. Η θεραπεία πραγματοποιείται με την τοποθέτηση των χεριών μου απαλά στο σώμα σου σε μια προκαθορισμένη ακολουθία θέσεων, στις οποίες θέσεις παραμένουν για κάποιο χρόνο. Η αφή είναι απαλή, ελαφριά και άνετη. Η θεραπεία μπορεί επίσης να συμβεί και χωρίς άγγιγμα αν αυτό απαιτείται.

 Είναι πιθανό να νιώσεις αισθήσεις όπως τη ροή της ενέργειας, θερμότητα, μυρμήγκιασμα, ψυχρότητα ή τον παλμό κάτω από τα χέρια μου ή σε άλλα μέρη του σώματός σου, ή μπορεί να αισθανθείς πολύ λιγότερα. Πολλοί άνθρωποι βιώνουν μια αίσθηση ευεξίας και χαλάρωσης, ή αποκοιμούνται, άλλες φορές πάλι μία θεραπεία Ρείκι μπορεί να είναι αναζωογονητική. Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος να βιώσεις το Ρέικι. Μια ενδιαφέρουσα μελέτη αναφέρει ότι οι παραλήπτες του Ρείκι συχνά αισθάνονται ότι αιωρούνται στο κατώφλι της συνείδησης τους. Έχουν ταυτόχρονα επίγνωση του περιβάλλοντος τους ενώ είναι απορροφημένοι στον εσωτερικό τους κόσμο.

 

Η θεραπεία θα διαρκέσει από 20 λεπτά έως μια ώρα, σύμφωνα με την καθοδήγηση που λαμβάνω από τους Οδηγούς μου από τα Ανώτερα Βασίλεια. Εξασκώ το Ουσούι Ρέικι, το Αγγελικό Ρέικι και το Σαμπάλλα και επίσης συνδέομαι και μεταδίδω ενέργεια από το Αρχαγγελικό Βασίλειο. Θα ορίσουμε τη συνεδρία σου σύμφωνα με την καθοδήγηση. Εκτός από την άμεση εμπειρία του Ρέικι, είναι πιθανό να παρατηρήσεις άλλες αλλαγές που θα συνεχίσουν να ξεδιπλώνονται στη συνέχεια της ημέρας σου: πιο αποτελεσματική πέψη, την αίσθηση ότι είσαι πιο πολύ στο κέντρο σου, μεγαλύτερη ισορροπία και λιγότερη αντίδραση, και καλύτερο ύπνο τις βραδινές ώρες.

 

Μετά την πρώτη μας συνεδρία, ένα πρόγραμμα θεραπείας μπορεί να συζητηθεί και να συμφωνηθεί και να επανεξεταστεί ανάλογα με τις ανάγκες σου. Αυτό θα υπόκειται πάντα στις δικές σου προτιμήσεις και μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή ανάλογα με την πρόοδο. Αυτό διαφέρει από άτομο σε άτομο. Γενικά, τα περισσότερα προβλήματα θα χρειαστούν χρόνο - η θεραπεία είναι μια διαδικασία και όχι ένα γεγονός. Τα οξεία προβλήματα γενικά θεραπεύονται ταχύτερα από τα χρόνια και εάν κάποιο θέμα είναι μακροχρόνιο μπορεί να απαιτήσει θεραπείες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η τακτική επαφή με την ενέργεια του Ρέικι, τουλάχιστον μία φορά το μήνα, βοηθά στην αποτελεσματική ροή ενέργειας, επιτρέποντας την αρμονία και την ισορροπία σε όλα τα επίπεδα του σώματός μας. Μέσω της τακτικής επαφής με την ενέργεια του Ρέικι, επιτυγχάνεται ευεξία και αυτο-ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα που σου επιτρέπει να είσαι στο βέλτιστο δυνατό επίπεδο για να χαρείς όλες τις πτυχές της ζωής.

bottom of page